Mitt andra "typ" färdiga tittskåp

image2
"MEDICATED...For your protection.."

Det här är det andra tittskåpet som jag "typ" blivit klar med.
Jag fick en idé som jag bara var tvungen att försöka mig på.Det var en sån där tråkig söndag för ett tag sen,när man egentligen har tusen andra saker att göra,fast man sätter sig ner med nåt helt annat istället.. =).
Det tog också nästan hela dagen att bli klar med det oxå.
I det här fallet så använde jag oxå en av IKEAs gamla tittskåp,som dom visst inte säljer längre..
Jag hade hittat en "airfreshner" att hänga i bilen som var i form av en liten,liten t-shirt.På den stod det: "MEDICATED...FOR YOUR PROTECTION".Det är ju sån slags humor jag tycker om..Så jag tänkte:jag gör ett mini-dårhus!
Målade det vitt,med svart-vit rutigt golv.Så tänkte jag ju att det måste vara vadderade väggar som det brukar kunna vara i filmer man sett och så,och fixade väggar med vita lakan,lite stoppning och några nubb,som liksom ska hålla fast vadderingen på väggarna.
Jag tog en "Mamma" docka jag köpt på Indiska,och slet av henne kläderna,och provade Airfreshnertröjan på henne..Lite stor,men passade bra ändå.Sen egentligen skulle hon väl ha några byxor oxå,men det får bli en senare fråga..jag är inte så bra med det där att sy och så..men hon hade ju fina mamelucker under kjolen,så de får hon väl ha på sig ett tag till!
Hittade en härlig bild i nån reklamblaska..med en väg som slingrar sig bortåt in i den dimmiga horisonten..Där kan hon stå i sitt fönster och önska sig bort.. =) Fönstret gjorde jag av balsaträ,som ja skar till och gallerna är av nå grillpinnar typ.
Det är väl inte helt klart.Hade velat haft en enkel glödlampa hängandes från taket,men inte riktigt kommit på vad/hur jag kan fixa det på för sett.Nån som har en idé?? Lämna gärna en kommentar!!

Jag tycker det är kul att ge mig på olika slags miljöer i miniformat.Just det här med Mentalsjukhuset var väl mest en rolig idé som bara dök upp en dag.Jag själv har ju lidigt av depression och käkat anti-depressiva,och en del människor förstår ju inte hur man kan vara deprimerad,och att man kan behöva söka hjälp hos psykiatrin för försöka må bättre,dom vill ju gärna tro att man är helgalen och sitter med tvångströja i en vadderad cell,för att man går på besök på psykiatriska kliniken.Men då får dom väl tro att det är så..Vi som går där vet ju hur det verkligen är..
Det är ju lite extra roligt att dockan i tittskåpet ju liknar mig litegrann..jag har ju oxå långt mörkt hår och oftast är det väl lite rufsigt!!

Mitt första tittskåp

image1
Mitt första tittskåp som blev klart för ungefär ett par år sedan.Jag fick en idé att jag vill göra ett miniatyrrum som skulle likna mitt riktiga sovrum,så jag tog ett tittskåp som jag köpt på IKEA.Jag hade gärna velat att det skulle vart lite djupare,jag fick ju inte plats med nåt sängbord jue!Men,men,man tar vad man har.. =)
Tapeterna är densamma jag hade i mitt sovrum,terracotta.
Sängen ska likna min IKEA järnsäng Tromsö tror jag att den heter..Den gjorde jag av blompinnar som jag snurrade ihop och sen målade.Golvet är av glaspinnar som jag betsade lite för att de skulle likna mitt laminatgolv i körsbär.
Stolen är en gammal Lundby stol eller nåt från typ 60 talet.(jag hade en liknande)
Tavlan med Amazonen gjorde jag av ett tidningsurklipp som jag klistrade på papp och sen gjorde jag en ram av tändstickor som jag målade(Amazonen liknar den jag har själv,men jag hade ingen bra liten bild på min egna bil,så de fick bli som det blev..)
Sen hittade jag lite smågrejer från mina dockskåpsgömmor,som jag tyckte passade in i mitt rum.Nu tyckte jag ju att det skulle vara så realistiskt som möjligt,och då är det inte så här välstädat och bäddat som det ser ut i tittskåpet..Vanligtvis så har ja en massa kläder hängandes på stolen och över sängen,och sängen står oftast obäddad,men jag visste inte då ja gjorde skåpet hur jag skulle kunna "stöka till" det i sängen,så det skulle se äkta ut,men nu har jag ju fått en del tips på hur man kan göra..(tex blöta tyget och sen forma det som man vill ha det,eller tillsätta lite stärkelse eller lim för att kunna forma det lite..)
Så kanske blir det omgjort vid ett senare tillfälle!
Men nu har jag flyttat,och dessutom köpt en ny säng så kanske får jag göra ett nytt tittskåp???

Det här var alltså det första tittskåpet jag  blev "klar" med..Jag har flera andra som jag jobbar på,men det tar ju lite tid,ibland får man nån idé,sen kanske man blir lite seg ett tag,men så är man på gång sen igen.det är kul att försöka krympa miljöer tycker jag!!!

Pysselsida

Hej!

Här tänkte jag visa bilder på och skriva lite om de pyssel och jobbprojekt som jag håller på med.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0